Tillbaka till toppen
Dagens deals

Till produkterna

Ansible från grunden 9789198330090

1 / 1

Ansible från grunden 9789198330090

239 kr
Ansible från grunden lär ut det vi behöver för att komma igång med Ansible. Boken börjar med en genomgång av vad Ansible är, hur det används och vad det används till. Vi tittar också på hur man installerar Ansible i en virtuell Pythonmiljö. Därefter
Läs mer
Ansible från grunden lär ut det vi behöver för att komma igång med Ansible. Boken börjar med en genomgång av vad Ansible är, hur det används och vad det används till. Vi tittar också på hur man installerar Ansible i en virtuell Pythonmiljö.
Därefter lär vi oss hur man kör ad hoc-kommandon för att snabbt fixa något; hur man skriver egna playbooks för att utföra en lång rad uppgifter; hur man skriver roller för att på ett enkelt sätt återanvända Ansible-kod. Vi lär oss också hur man krypterar filer som innehåller lösenord eller andra känsliga uppgifter.
Boken är uppbyggd av både enklare, mindre exempel, men också av ett par stora projekt som vi gång på gång modifierar och förbättrar. I boken finns cirka ett hundra exempel. Efter varje kapitel finns övningsuppgifter av varierande svårighetsgrad.
Bokens huvudfokus är att managera Linuxsystem. Men det finns även ett kort kapitel som visar hur man kan använda Ansible för att managera Windows.
För att få ut det mesta av boken bör man vara bekväm med att arbeta med Linux och kommandon. Man bör också vara van vid att arbeta med SSH. En generell kännedom om Apache och Postfix underlättar också, även om det inte är något krav.

Jack-Benny Persson har många års erfarenhet av främst Linux- och FreeBSD-system, men också av programmering. Han har tidigare skrivit flera böcker om bland annat Python, C, Linux och Docker. Han har studerat elektronik, nätverk, Linux, säkerhet och senast journalistiskt skrivande. Han driver idag CyberInfo Sverige där han även arbetar som Linuxkonsult.

Titel: Ansible från grunden
ISBN: 9789198330090
Bandtyp: Häftad
Språk: Svenska
Upptäck mer inom Böcker
0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner