Tillbaka till toppen
Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa

1 / 1

Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa

12 495 kr
Distansutbildningen Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa bygger på kognitiv metod, KBT, och är för dig som vill växa som människa och hjälpa andra med deras problematik via nätet. Du loggar in via vår portal (www.e-universitetet.se) och studerar
Läs mer

Distansutbildningen Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa bygger på kognitiv metod, KBT, och är för dig som vill växa som människa och hjälpa andra med deras problematik via nätet. Du loggar in via vår portal (www.e-universitetet.se) och studerar helt via nätet.


Räkna med att lägga tre till fem timmar i veckan på studierna - på egen hand och tillsammans med din grupp.


Läsa till samtalsterapeut med e-hälsa


Här kombinerar du samtal på Teams/Zoom med månadsbrev och sluten grupp på Facebook där utbildningen, yrket och annat spännande diskuteras. I månadsbreven finns filmer och ljudspår.


Under utbildningen ingår du i en grupp om tre till fem personer som du har minst 20 digitala möten med. Du övar genom att alternera mellan olika roller: samtalsterapeut, klient och observatör. Lärorikt, spännande och roligt.


Hela metodiken för utbildningen är snarlik den som du senare själv arbetar efter som samtalsterapeut med e-hälsa. (Se nedan.)


Certifiering


För att bli certifierad krävs att du:


• Har 20 digitala möten med din grupp och där agerat både samtalsterapeut, klient och observatör.


• Har tio digitala möten med en provklient som du redovisar enligt vår dokumentation. Vissa blir så inspirerade att de vill ha två provklienter och det är också OK.


• Har fyra lärarledda handledningar tillsammans med din grupp.


Därefter utfärdas ett certifikat av kursansvarig som transaktionsanalytiker. Detta visar att du genomgått utbildningen och är redo att arbeta med samtal, digitalt eller i den fysiska verkligheten. Observera att detta är en utbildning för friskvård eller för att leda och motivera medmänniskor och arbetskamrater. Vi utbildar inte för sjukvård.


Upplägget ingår i vår modell e-Hälsa™ som bygger på att lära genom att snabbt tillämpa kunskaper och insikter. Det som brukar kallas upplevelsebaserad inlärning.


Arbeta som samtalsterapeut med e-hälsa


Som certifierad samtalsterapeut med e-hälsa möter du dina klienter via Teams/Zoom vid tio minst tillfällen.


I samband med att ni inleder ert samarbete skickar du en e-bok till dina klienter. Denna är dels en inspirations- och kunskapskälla. Dessutom innehåller e-boken de övningar som samarbetet med klienten bygger på. Vi bjuder dina klienter på materialet.


Du kan också gå utbildningen för att bli bättre på det du gör idag. Kanske har du kundkontakt, arbetar med arbetsledning eller möter människor i helst andra situationer som kräver att du är tydlig och förtroendeingivande.


Innehåll i utbildningen


Ur innehållet: Jakten på smekningar; Uppmärksamhetsprofilen; GROW; Ditt livskontrakt; Skapa triggers; Mental träning; Upptäck jagtillstånden; Ditt egogram; Avslappningsövningar; Skapa samtalsrelationen; Din livslinje; Effektiv kommunikation; Konsten att ge feedback; Så går ett samtal till; Livet i balans; Vi är OK; Rita livshjulet; Dina affirmationen; Så blir du en god lyssnare; Regissören i ditt liv; Ditt livsmanus; Vad driver dig?; Upptäck blockeringar; Tidsstrukturering; Bevis; Uppvärdera dig själv och andra; Passiva beteenden; Nedvärdering; Så kommer du igång som samtalsterapeut etc.


Räkna med roliga studier och att växa och utvecklas både som människa och professionellt – som terapeut.


Utbildningen baseras på kognitiv metod, KBT, och baseras på kursplanen för psykoterapeututbildning enligt EATA (European Association for Transactional Analysis). Utbildningsansvarig är certifierad transaktionsanalytiker samt innehavare av ECP (European Certificate of Psychotherapy).


Gå in på www.e-universitetet.se för info om närmaste kursstart.

0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner