Tillbaka till toppen
Colorado tävlar i Dubai

1 / 1

Colorado tävlar i Dubai

Helena Mansén

109 kr
Tredje boken om Colorado - den paintfärgade galopphästen! Colorado är inbjuden att tävla i ett stort lopp i Dubai. Tuva, 18 år, rehabiliterar sig från sitt benbrott och vill börja rida igen - så fort som möjligt! Hon och pojkvännen Kevin planerar f
  • Skönlitteratur barn och ungdom, Ungdomsböcker
  • Bok
  • Kartonnage
  • Swedish
  • Helena Mansén
Läs mer
Tredje boken om Colorado - den paintfärgade galopphästen!


Colorado är inbjuden att tävla i ett stort lopp i Dubai. Tuva, 18 år, rehabiliterar sig från sitt benbrott och vill börja rida igen - så fort som möjligt! Hon och pojkvännen Kevin planerar först att resa till Paris för att träffa Zarah, 17 år, och Paco, 16 år, som börjat rida lopp där, och se Magic, Colorados syster som Zarah köpt. Colorado får åka med för att träna inför Dubai-resan.Tuva anar att Kevin kanske vill att de förlovar sig men börjar känna sig osäker. Vad vill hon egentligen?
Magic är vild och oregerlig och den franske tränaren vill inte längre ha henne i stallet. Zarah, som är dotter till en shejk, vill bli jockey. Men hennes far tillåter inte det och Paco lär henne rida i hemlighet.
I Dubai kommer hästarna lösa och springer omkring bland skyskrapor­na, de blir sedan kidnappade, vilket för dem alla ut till öknen i farliga äventyr. Ida, 13 år, stallflickan i Bernies stall, vill åka till Dubai och hjälpa till att hitta hästarna. Kommer Colorado kunna vara med i det stora loppet?
Mer spänning, massor av hästar, kärlek och vänskap.

Recension:
BTJ, häfte 3-2017, Anna-Karin Närkling.
Helena Mansén jobbar själv inom galoppvärlden. Hon skriver realistiskt och trovärdigt och boken andas kärlek till hästar och sporten. Hon har också själv illustrerat boken med några svartvita teckningar. Det är lätt att fångas av berättelsen och Colorado tävlar i Dubai kan läsas fristående. En bra bok för hästtokiga äldre barn och tonåringar.
Genre Skönlitteratur barn och ungdom Ungdomsböcker
Format Bok
EAN 9789198039092
Publisher Spritz Media
Bindning Kartonnage
Språk Swedish
ISBN 9789198039092
Läromedel 0
Serie Coloradohästen
Storlek 280
Författare Helena Mansén
0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner