Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Spillror

Bok

Don Winslow

Böcker - Fri frakt över 249 kr

139 kr
  • Beräknad leveranstid
    2 - 4 arbetsdagar (Vid val av prioriterad leverans)
  • Säljs och skickas av Adlibris

Bevaka produktens pris

Ingår i kampanjen:

Böcker - Fri frakt över 249 kr
  • Essäer, Deckare, thrillers, spänning och skräck, Allmän skönlitteratur
  • Bok
  • Övrig
  • Swedish
  • Don Winslow

Med romaner som Muren, Styrkan och The Cartel har Don Winslow tagit plats som en av världens främsta skildrare av den undre världen. Spillror är en samling med sex noveller som utspelar sig i samma miljöer och kretsar kring samma människor.

Här möter vi kriminella på samhällets botten - och toppnivåer, kämpande poliser som vigt sitt liv åt jobbet, privatutredare, knarklangare, flyktingar och de förlorade själar som utan strålkastare navigerar genom nattens mörker längs USA:s kriminella motorvägar. Allt skildrat med Don Winslows karakteristiska insikt, tempo, humor, medkänsla och glimrande skarpa prosa.

Don Winslow är född i New York och bor i Kalifornien. Han har jobbat som journalist och privatutredare och skrivit ett 20-tal romaner som givits ut i ännu fler länder. Den senaste, Muren, som kom på svenska 2019, har hyllats av både kritiker och läsare och fått enorm uppmärksamhet världen över. Romanen Savages (2010) filmatiserades av Oliver Stone och 2018 köpte Ridley Scott (Thelma & Louise, Gladiator) rättigheterna till att filmatisera polisromanen Styrkan (2018).

"En av vår tids mest kraftfulla författare." Jens Lapidus

"Winslow är en mästare." Michael Connelly

"Tempot är högt och trots det kompakta novellformatet lyckas Winslow ringa in allt som är dåligt i det amerikanska samhället. Ett USA där de sjysta snubbarna är de som råkar mest illa ut. Stilen är hårdkokt, språket knivskarpt. Det är en ren fröjd att läsa, och Anders Nunstedts översättning är följsam. Spillror är en novellsamling för den som uppskattar humor, känsla och gravallvarligt våld." Katrine Hamori, BTJ

"Winsloweffekten: att smälta samman det gravallvarliga och det lekfulla, det fysiska våldet och skämten, mardrömmarna och dagdrömmarna. Det är respektlöst och samtidigt på blodigt allvar." New York Times om Muren

Genre:
Essäer
Deckare, thrillers, spänning och skräck
Allmän skönlitteratur
Format:
Bok
EAN:
9789150948691
Publisher:
HarperCollins Nordic
Bindning:
Övrig
Språk:
Swedish
ISBN:
9789150948691
Läromedel:
0
Storlek:
476
Författare:
Don Winslow

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Se även

Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.