Tillbaka till toppen
Black Friday

Se alla deals

En man som heter Ove

1 / 1

En man som heter Ove

Fredrik Backman

(31 recensioner)
75 kr
Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom ”bitter” och ”grannarnas skräck”. Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt! Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar
  • Allmän skönlitteratur
  • Bok
  • Pocket
  • Svenska
  • Fredrik Backman
Läs mer

Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom ”bitter” och ”grannarnas skräck”. Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller ”den där statskuppen”, som Ove själv bara minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.

Fredrik Backmans debutroman om den arga äldre mannen i grannhuset präglas av pricksäker humor och hög igenkänningsfaktor. En underhållningsroman som både lyckas skapa sitt eget humoristiska universum och berätta något viktigt om oss själva och vår tid. Det är en underhållande feel good-berättelse i samma anda som Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och filmen Livet från den ljusa sidan.

Genre Allmän skönlitteratur
Format Bok
EAN 9789175031743
Publisher Månpocket
Bindning Pocket
Språk Svenska
ISBN 9789175031743
Läromedel 0
Storlek 347
Författare Fredrik Backman
A

Anonym

För 6 år sedan

En mycket bra bok

A

Anonym

För 7 år sedan

Bra och läsvärd!

A

Anonym

För 7 år sedan

EN man som heter Ove: En jättebra bok som jag rekommenderar till alla att läsa.

A

Anonym

För 8 år sedan

En perfekt julklapp till mormor som verkligen förtjänar ett gott skratt. Vem vet, en annan kanske får låna den när hon läst klart den.

A

Anonym

För 8 år sedan

Fantastisk! Punkt.