Tillbaka till toppen
Dagens deals

Till produkterna

Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping

1 / 1

Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping

Anna Bodin, Peter Sjölund

222 kr
När det fruktansvärda dubbelmordet i Linköping kunde klaras upp efter 16 långa år var det en släktforskare som stod för genombrottet. Peter Sjölund gick 200 år bakåt i tiden och byggde ett släktnät som lyckades ringa in mördaren, som greps och erkän
  • Sanna berättelser, Sociala frågor
  • Bok
  • Inbunden
  • Svenska
  • Anna Bodin, Peter Sjölund
Läs mer

När det fruktansvärda dubbelmordet i Linköping kunde klaras upp efter 16 långa år var det en släktforskare som stod för genombrottet. Peter Sjölund gick 200 år bakåt i tiden och byggde ett släktnät som lyckades ringa in mördaren, som greps och erkände direkt.

En lagändring hade gjort det möjligt att använda släktforskningsdatabaser och för första gången i Europa kunde ett mord klaras upp med den banbrytande metoden, ett genombrott som kan bli viktigare än fingeravtrycket. Nu väntar en lång rad kalla fall på sin lösning.

Det här är boken om jakten som ledde fram till att Peter Sjölund kunde identifiera mördaren. Men också om alla liv som slogs i spillror av morden den där oktoberdagen 2004 och de anhörigas långa väntan på ett svar.

Journalisten Anna Bodin har följt Peter Sjölund från allra första början. Här är deras unika berättelse om jakten som satte punkt för den största mordutredningen i Sveriges historia efter Palmemordet.

Upptäck mer inom Böcker
Genre Sanna berättelser Sociala frågor
Format Bok
EAN 9789113113999
Publisher Norstedts
Bindning Inbunden
Språk Svenska
ISBN 9789113113999
Läromedel 0
Storlek 364
Författare Anna Bodin Peter Sjölund
0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner