Tillbaka till toppen
Dagens deals

Till produkterna

Grunderna i programmering

1 / 1

Grunderna i programmering

Jack-Benny Persson

210 kr
Grunderna i programmering lär ut de grunder du behöver för att komma igång med programmering i Python och Scratch. Boken börjar med en kort genomgång av Scratch, och visar med några exempel på hur Scratch kan vara användbart för att förstå grundlägga
  • Programmering
  • Bok
  • Häftad
  • Svenska
  • Jack-Benny Persson
Läs mer
Grunderna i programmering lär ut de grunder du behöver för att komma igång med programmering i Python och Scratch. Boken börjar med en kort genomgång av Scratch, och visar med några exempel på hur Scratch kan vara användbart för att förstå grundläggande koncept i programmering. I denna introduktion får vi också se hur Pythonkod och Scratchkod faktiskt liknar varandra.
Därefter går vi vidare med att utforska Python, vilket också är huvudinnehållet i boken. Men innan vi kastar oss in i programmeringens värld får vi en genomgång av hur datorn är uppbyggd, och var i datorn saker som kod, variabler, program med mera sparas. Vi får också se hur allting i datorn hänger samman. När vi väl har denna förståelse är det dags för programmeringen. Vi börjar med datatyper och går sedan vidare med if-satser, loopar, standardbiblioteket och allt som vi behöver kunna för att börja programmera. Allting avslutas med ett större projekt.
Boken var från början tänkt som studiematerial till kurser i programmering men går utmärkt att använda på egen hand för självstudier. Bokens grundtanke är att lära ut programmering som helhet även om Python används i bokens huvuddel.

Denna utgåvan har uppdaterats för Scratch 3.0 och Python 3.8. En lång rad andra uppdateringar och förbättringar har också gjorts.

Jack-Benny Persson har många års erfarenhet av främst Linuxsystem men också av programmering och skripting i olika former. Intresset för datorer började redan i början av 90-talet och har sedan dess bara fortsatt. På gymnasiet läste han el & elektronik och har senast studerat till Linux Systemspecialist vid EC-Utbildning.
Upptäck mer inom Böcker
Genre Programmering
Format Bok
EAN 9789198330052
Publisher CyberInfo Sverige
Bindning Häftad
Språk Svenska
ISBN 9789198330052
Läromedel 0
Storlek 225
Författare Jack-Benny Persson
0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner