Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Produkten har lagts till i varukorgen
product image

Scouten

Till kassan

Se även

Scouten

(0)
Skriv en recension

Bok

Andreas Slätt, Håkan Andersson

229 kr
Tryggt köp

- Handla säkert på CDON. Läs mer

  • Beräknad leveranstid
    1-2 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av Adlibris
  • Vintersporter, Memoarer & Biografier
  • Bok
  • Inbunden
  • Swedish
  • Andreas Slätt, Håkan Andersson

Karl Göran Håkan Pihl Andersson, född 19 februari 1965, är en svensk talangscout inom ishockey och som har varit chef för europeisk talangscouting för den amerikanska ishockey organisationen Detroit Red Wings i National Hockey League(NHL) sedan 1990. Under hans ledarskap inom europeisk scouting har Red Wings draftat ishockeyspelare som bland annat Henrik Zetterberg, Pavel Datsiuk, Tomas Holmström,  Niklas Kronwall, Johan Franzén, Valtteri Filppula, Gustav Nyquist, Jirí Hudler och Jonathan Ericsson.

2008 utsågs Andersson till en av de 100 mäktigaste personerna inom nordamerikansk ishockey av den anrika ishockeymagasinet  The Hockey News. Han har vunnit fyra Stanley Cup med Red Wings för säsongerna 19961997, 19971998, 20012002 och  20072008. Han sitter också som ledamot i styrelsen för det svenska ishockeylaget Frölunda HC i Svenska hockeyligan (SHL) sedan 2012.

Håkan Pihl Anderssons biografi - Scouten berättar om killen som lämnade resebranschen, där han var fiskeguide på specialresor i Argentina till att bli en av världens mest ansedda scouter för ishockeytalang och då för Detroit Red Wings (11 Stanley Cup-vinster varav fyra med Håkan som Europascout). Håkan Pihl Andersson är den enda svensk som funnits med i ett uppslag i världens mest ansedda sportsmagasin - Sports Illustrated.

Scouten kommer berätta Håkans resa från Tumba till de största hockeyrummen i världen. När scouter och agenter får nys om att Håkan skall iväg till ex. Östersund för att kolla på en hockeytalang, då bokar övriga scouter och agenter om sina resor och sticker även de upp till Östersund. Så respekterad är Håkan. I boken kommer vi finna kapitel om 27 år som Europascout - minnen, framgångar, misslyckanden, kärlek till ishockey. Han kommer ge sin syn på den urbanisering som han anser sker i svensk ishockey. Han kommer också ge sitt perspektiv runt varför ishockey skall vara kul tills du är 15-16 år. Det finns ingen som kan bevisa för Håkan att en spelare är klar som hockeyspelare innan han är 15-16 år. Det är humbug. Vi kommer även följa Håkan i samband med hur NHL Draften 2017 ser ut.

Vilka draftas? Hur draftas det? Spelet bakom kulisserna.

Genre:
Vintersporter
Memoarer & Biografier
Format:
Bok
EAN:
9789188529367
Publisher:
Lava Förlag
Bindning:
Inbunden
Språk:
Swedish
ISBN:
9789188529367
Läromedel:
0
Storlek:
224
Författare:
Andreas Slätt
Håkan Andersson

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.
>