Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Medfödda alkoholskador hos barn : om FAS och FASD

Bok

Ihsan Sarman, Jenny Rangmar

361 kr
  • Beräknad leveranstid
    3 - 7 arbetsdagar (Vid val av prioriterad leverans)
  • Säljs och skickas av Adlibris

Bevaka produktens pris

  • Medicin, Barnpsykologi, Sociala frågor
  • Bok
  • Häftad
  • Swedish
  • Ihsan Sarman, Jenny Rangmar
En gravid kvinna som dricker alkohol utsätter inte nödvändigtvis sig själv för någon risk, men det innebär alltid en hög risk för fostret. Den här boken handlar om de medfödda alkoholskador barn kan drabbas av, både fysiska avvikelser och kognitiva och beteendemässiga svårigheter.

Medfödda alkoholskador hos barn tar avstamp i diagnosen fetalt alkoholsyndrom (FAS) och paraplybegreppet fetala alkoholspektrumstörningar (FASD). Under senare år har forskning visat att skadeverkningarna efter alkoholexponering i fosterlivet är vanligare än man tidigare förstått och att många har mycket liten kunskap om området.

I boken beskrivs hur skadorna och svårigheterna kan yttra sig. De sträcker sig över ett brett område från inlärningsförmåga och minne till motorik och social kompetens och kan påverka stora delar av det vardagliga livet. Läsaren får även inblick i diagnostiseringsprocessen, i aktuell forskning som bedrivs på området och i hur alkoholen kan störa fosterutvecklingen. Genom ökad kunskap, förståelse och acceptans kan adekvat rehabilitering och rätt stöd ges och preventiva insatser sättas in.

Boken vänder sig både till yrkesverksamma inom vård, pedagogisk verksamhet eller socialtjänst och till studerande inom dessa utbildningar.

Författarna Jenny Rangmar, fil.dr i psykologi och forskare, och Ihsan Sarman, med.dr och pensionerad barnläkare, har i flera år bedrivit forskningsarbete på området alkohol och graviditet och arbetar nationellt och internationellt för att öka kunskapen och förståelsen för personer med alkoholrelaterade fosterskador.
Genre:
Medicin
Barnpsykologi
Sociala frågor
Format:
Bok
EAN:
9789177412199
Publisher:
Gothia Kompetens AB
Bindning:
Häftad
Språk:
Swedish
ISBN:
9789177412199
Läromedel:
0
Storlek:
128
Författare:
Ihsan Sarman
Jenny Rangmar

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Se även

Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.