Tillbaka till toppen

Nordens ledande marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Summerdeals
När det hälsosamma blir ohälsosamt : hjälp när tankar om kropp, mat och äta

1 / 1

När det hälsosamma blir ohälsosamt : hjälp när tankar om kropp, mat och äta

309 kr
Är det viss mat du tycker att du inte får äta? Har du en ständig oro kring din kropp och vikt? Tränar du främst för att se ut på ett visst sätt? Mår du dåligt när du känner att du inte har kontroll över ditt ätande och din kropp, eller när du inte k
  • Motion & Hälsa
  • Bok
  • Övrig
  • Svenska
  • Erika Nyman Carlsson, Evelina Linder
Läs mer

Är det viss mat du tycker att du inte får äta? Har du en ständig oro kring din kropp och vikt? Tränar du främst för att se ut på ett visst sätt? Mår du dåligt när du känner att du inte har kontroll över ditt ätande och din kropp, eller när du inte kan träna? Blir det mer fokus på vad du inte får göra istället för vad du vill göra?

Det är vanligt att ett från början hälsosamt sätt att leva och en längtan efter att vara nöjd med sin kropp går över i tvång, förbud, nedstämdhet och att man gör saker som är skadliga för kroppen. Den här boken innehåller ett behandlingsprogram utifrån KBT som har gott stöd i forskning för personer som fått problem med för stort fokus på mat, kropp, vikt och träning som är en sorts ätstörning. Du får kartlägga hur just din situation ser ut och vad som driver dig att försöka kontrollera din kropp och vad du äter. Konkreta strategier hjälper dig att bryta onda cirklar och göra förändringar, så att du kan fylla tillvaron med det som får dig att må bra och att tillåta dig att njuta av livet.

Evelina Linder är socionom och legitimerad psykoterapeut och Erika Nyman Carlsson har en fil.kand inom psykologi och doktorerar inom ätstörningsfältet. De har lång erfarenhet av behandlingsarbete inom ätstörningsvården, där de även varit med och infört och utvecklat ätstörningsfokuserad KBT.

Sagt om boken:

Det känns på varenda sida att ni har kunskap om problemen, språket flyter otroligt bra och boken är lätt att läsa och förstå! Vi kommer att rekommendera den till våra patienter. Vilket jobb ni har gjort!
Sanna Aila Gustafsson, socionom, leg psykoterapeut, enhetschef Eriksbergsgården, DBT-enheten

Genre Motion & Hälsa
Format Bok
EAN 9789127823662
Publisher Natur & Kultur Akademisk
Bindning Övrig
Språk Svenska
ISBN 9789127823662
Läromedel 0
Storlek 255
Författare Erika Nyman Carlsson Evelina Linder
0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner