Tillbaka till toppen
Black Friday

Se alla deals

Potatis
Potatis

1 / 2

Potatis

Stefan Ekengren

(1 recension)
249 kr
"En pärla!" Betyg 5 av 5. BTJ "En mästerkocks kärleksförklaring till potatis. Stefan Ekengren fortsätter att briljera med en bok helt tillägnad den älskade knölen." Buffé Vi är alla byggda av potatis. Det är utgångspunkten för den här boken - Stef
  • Kokböcker
  • Bok
  • Inbunden
  • Svenska
  • Stefan Ekengren
Läs mer

"En pärla!" Betyg 5 av 5.
BTJ

"En mästerkocks kärleksförklaring till potatis. Stefan Ekengren fortsätter att briljera med en bok helt tillägnad den älskade knölen."
Buffé

Vi är alla byggda av potatis. Det är utgångspunkten för den här boken - Stefan Ekengrens kärleksförklaring till potatis, råvaran som har legat honom närmast hjärtat hela kocklivet.

Men hur mycket finns det egentligen att lära sig om potatis? Mycket! Bland annat får du koll på olika tekniker och skillnaden mellan stomp, mos och puré. Hur du får rätt konsistens på duchessen, skillnaden mellan palt och kroppkakor och varför potatisgratäng alltid blir bäst med fast potatis.

I Potatis finns cirka 90 recept, indelade i kapitel beroende på om det handlar om kokt, ugnsgratinerad, stekt eller friterad potatis. Läs om hur du kokar potatis med perfekt konsistens, gör vassaste hasselbackspotatisen och fixar de mest krispiga pommes fritesen. Recept finns på klassiker som raggmunk, Jansson och pommes Anna men också rätter som papas arrugadas, tartiflette och potatisfocaccia.

Boken ger dig ett hum om potatisens historia och hur den, efter en trevande start i vårt land, räddade livet på en hel befolkning och blev vår viktigaste basråvara. Besök görs också hos två potatisbönder på Gotland som berättar om sitt odlingsarbete och delar med sig av fakta om olika potatissorter. Kort sagt - allt om potatisen som byggde oss.

"Är det mani eller sann matglädje att ägna en hel bok åt en rotfrukt? Vi vet inte men vi älskar det oavsett."
P3, Morgonpasset

"Knölen är vårt viktigaste livsmedel. Det hävdar stjärnkocken Stefan Ekengren i sitt praktverk Potatis, en kunskapsspäckad hyllning till råvaran och odlarna."
Land

"inspirerande receptbok"
SvD

"många fina, spännande recept"
P4 Extra

Utsedd till årets Speciallitteratur - råvara och Bästa foto i Årets svenska måltidslitteratur 2022.

Upptäck mer inom Böcker
Genre Kokböcker
Format Bok
EAN 9789127179554
Publisher Natur & Kultur Allmänlitteratur
Bindning Inbunden
Språk Svenska
ISBN 9789127179554
Läromedel 0
Storlek 189
Författare Stefan Ekengren
I

Ingegerd

För en månad sedan

Massor av recept. Snabb och bra leverans.

Ja, Jag rekommenderar den här produkten.