Tillbaka till toppen
Stöld

1 / 1

Stöld

Ann-helén Laestadius

(1 recension)
Ingår i kampanjen: 4 för 3
75 kr
Vinnare av Årets Bok 2021! Som nioåring blir renskötardottern Elsa vittne till hur en man dödar en av hennes renar. Hon hotas till tystnad och blir smärtsamt medveten om att hennes ursprung väcker ett glödande hat. "Stöld" är en vild och vacker jo
  • Allmän skönlitteratur
  • Bok
  • Pocket
  • Svenska
  • Ann-helén Laestadius
Läs mer

Vinnare av Årets Bok 2021!

Som nioåring blir renskötardottern Elsa vittne till hur en man dödar en av hennes renar. Hon hotas till tystnad och blir smärtsamt medveten om att hennes ursprung väcker ett glödande hat.

"Stöld" är en vild och vacker jojk till renskötarlivet, men också en spännande roman om en sällan skildrad verklighet i norr. Där renar tjuvjagas och dödas brutalt och polisen inte utreder brotten. Där spänningarna mellan samer och andra bybor förgiftar generationer.

Hotet mot Elsa förändrar henne för alltid och genom åren bär hon med sig ett lent renöra som en ständig påminnelse. Familjen och släkten kämpar för rättvisa men i det tysta växer en desperation.

Augustprisbelönade Ann-Helén Laestadius första roman för vuxna bygger på verkliga händelser. "Stöld" är en varm men samtidigt svidande skildring av en bortglömd del av Sverige där människor ställs mot varandra.

Upptäck mer inom Böcker
Genre Allmän skönlitteratur
Format Bok
EAN 9789198559699
Publisher Romanus & Selling
Bindning Pocket
Språk Svenska
ISBN 9789198559699
Läromedel 0
Serie Sápmitrilogin
Storlek 441
Författare Ann-helén Laestadius
P

Pia

För 3 månader sedan

Fantastiskt gripande berättelse som jag inte kommer glömma

Ja, Jag rekommenderar den här produkten.