Missionären i Lekebruk

(Inbunden)

Missionären i Lekebruk
Tipsa en vän
180 kr
Spara i ny önskelista
Du måste välja en storlek innan du kan lägga varan i varukorgen.

Beräknad leveranstid:  4-8 arbetsdagar

Säljs av Adlibris 4,1 / 5 med 22598 betyg.

Totalbetyg 4,1 / 5
Leveranstid 3,9 / 5
Emballeringskvalitet 4,3 / 5
Mer från Adlibris Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace. Betyg lämnas av kunder som har handlat hos Adlibris, och bedöms på leveranshastighet samt hur väl varan var paketerad.
Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfritt
"En hejdlös räcka av kulturkrockar, skildrade med stor insikt och gott berättarhumör (...) lättläst och väldigt rolig." Anders Palm, BTJ, BibliotekstjänstSommaren 1974 bestämmer sig den nyexaminerade läraren Håkan Ågren för att flytta från Stockholm till Lekebruk i Närke. Där, i det lilla samhället, tror han att han ska få möta människor som är vänligare, mjukare och mer jordnära än dem han träffar i storstaden, och att hans pedagogiska ådra ska få blomma ut.Han kunde inte ha mer fel. För i det brutala brukssamhället Lekebruk möter han nepotism, homofobi, en aggressiv motvilja mot förändringar och ett förakt för nollåttor. Håkan är en vek kille, mer van vid stillsamma samtal vid borden på Stockholms kaféer än vid att dricka hembränt ur dunk, köra motocross eller slåss med raggare på parkeringen utanför en logdans.Håkan kämpar, emellanåt inte utan framgång, men dras obevekligt mot sin undergång.Missionären i Lekebruk är Tomas Erikssons debutbok. Tomas har en bakgrund som journalist och redaktör inom dags- och fackpress, teve och radio.FLER RECENSIONER"Det är ett flyt i texten och en frejdig spänst i dialogen och 'Missionären i Lekebruk' är mycket lättläst och underhållande." Ingeborg Ahlander, Vestmanlands Läns Tidning"En ovanligt stark debut som på ett klarsynt och roligt sätt skärskådar miljöer och människor." Nerikes Allehanda"Kompetent och träffsäkert, (...) en underhållande skrattfest." David Johansson, TotallyÖrebro"Har man vuxit upp på 70-talet som jag (...) kommer många roliga minnen tillbaka (...) Nu hoppas jag att det inte dröjer länge förrän nästa bok kommer."Yvonne Keymer, Skaraborgs läns allehanda"Lättläst och rolig" Vasabladet, Finland"Får mig att skratta många gånger och minnas hur det var i skolan på 70-talet och hur det var att bo på en mindre ort. (...) Den här boken hamnar direkt på min Årets favoriter-lista." Bokblogen Boklysten»Jag sträckläste den i natt, den gick bara inte att lägga ifrån sig.« Anders Carlsson, Boktipset
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Förlag: Blue Publishing Kategori: Allmän skönlitteratur, Europa, Historia
Beräknad leveranstid: 4-8 arbetsdagar Bandtyp: Inbunden
ISBN: 9789186293215 Antal sidor: 375
Språk: Svenska
Titel: Missionären i Lekebruk Författare: Tomas Eriksson
Releasedatum: 2014-05-20 Upplaga:
Serie:
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Antal recensioner: 13 Genomsnittsbetyg: 4,7
69%
31%
0%
0%
0%

Missionären i Lekebruk. Vilken läsupplevelse! Från start var jag fast. Hur ska Håkan klara av denna" byhåle- mentalitet"? Under resan blandades känslor allt från avsky till gapskratt och förundran.
Författaren skriver med värme, humor och ger samtidigt läsaren egna funderingar om fördomar och samspelet mellan oss människor i 70-talets samhälle men även i dag.
Rekommenderas varmt!

Missionären i Lekebruk är en genretypisk exposé över livet i ett mindre svenskt samhälle. Emedan det är en träffsäker skildring över småstadslivets brutalitet – och man kan förfäras såväl som hänföras av detta – är det levererat med en sådan humor att man inte kan annat än känna att det samtidigt är underhållande. Den som läser Tomas Erikssons nya bok kommer redan vänta på att få läsa hans kommande alster – det är verkligen glädjande med en ny person av rang i den svenska författarskaran.

Härlig läsupplevelse med många och roliga episoder plus några dråpliga personbeskrivningar. Blandningen mellan lärarkollegiet och invånarna i Lekebruk får mig att längta till nästa bok.
Bästa semesterboken

Köpte "Missionären i Lekebruk" på ren chansning - och chansade verkligen rätt. Redan efter några sidor var jag fast. Spännande intriger, fantastiskt språk och många roliga händelser. En mycket bra bok att ta med på semestern i sommar, men kanske en dålig idé om man har andra planer än att läsa.

Rekommenderas mycket starkt!

Underhållande,träffsäker och fantastiskt rolig-rekommenderas starkt!

Hur var det egentligen på sjuttitalet. Stark vänsterrörelse, FNL tror man. Det finns andra beskrivningar. I denna roman beskriver Tomas E en annan verklighet.
Romanen är fascinerande och kul säger jag som var med på den tiden.

Missionären i Lekebruk är en välskriven, underhållande och rolig bok!
Värd att läsas!

Trodde aldrig jag skulle kunna skratta åt en skildring av ett brukssamhälle på 70-talet, men det här är galet kul, sommarens bästa läsning!!

Den här boken blir man glad åt, man ler och känner igen sig! Missionären i Lekebruk är ett måste på semestern i sommar!

En skön skröna om både dråpliga och rejält pinsamma kulturkrockar mellan en ung kille från Stockholm och den råbarkade landsbygdsbefolkning han möter i den närkingska bruksorten Lekebruk. Den utspelar sig på 70-talet. Nyutexaminerade läraren Håkan vill sprida den nya tidens pedagogiska idéer. Han vill skaffa sig ett liv. Det går så där. Jag skrattade nästan hela boken - utom några kapitel som gav pinsamhetsklumpar i magen. Kul, galet, med en äkta tonträff rakt igenom. Rekommenderas!

Missionären i Lekebruk är en lättsam och väldigt underhållande roman om det "tuffa livet" på landet under 70-talet. Boken är fylld av roliga berättelser som ger pespektiv på den tiden vi lever i idag och hur t ex skolan fungerade. Den som levde på 70-talet kan säkerligen känna igen sig i och skratta åt mycket i boken, men även jag som är yngre tyckte att den var roande!

Missionären i Lekebruk ger en bra skildring av 70-talet och är riktigt rolig. Mycket läsvärd!

Sommarens bästa hängmattebok :-)

Försäkringsvillkor

  • Reparation eller ersättningsprodukt med motsvarande prestanda.
  • Ersättning för skador som uppstått genom en plötslig och oförutsedd yttre händelse t ex tappskada, krosskada, fukt/vatten, blixtnedslag/åska/överspänning.
  • Ersättning för funktionsfel som inte ersätts av garanti eller reklamationsrätt.
  • För mobiltelefon är självrisken 195 kr vid skada. För övriga produkter gäller försäkringen utan självrisk.

Läs fullständiga försäkringsvillkor

För och efterköpsinformation

}

Tipsa en vän

Delbetala

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

  • 121 kr /mån - 3 mån, 0% ränta (95 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 92 kr /mån - 6 mån, 0% ränta (195 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 69 kr /mån - 12 mån, 0% ränta (295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 46 kr /mån - 36 mån, 9.95% ränta (395 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »