Tillbaka till toppen

Nordens ledande marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Summerdeals
Utanförskap i skolan : förebygg och åtgärda skolfrånvaro med Nytorpsmodellen

1 / 1

Utanförskap i skolan : förebygg och åtgärda skolfrånvaro med Nytorpsmodellen

337 kr
På jakt efter mening och sammanhang i skolan, arbetssättet som går under namnet Nytorpsmodellen har uppvisat slående resultat. På en skola i Stockholm gick man från att hälften av sjundeklassarna hade någon form av åtgärdsprogram till att samtliga el
  • Pedagogik
  • Bok
  • Häftad
  • Svenska
  • Anna Borg, Gunilla Carlsson Kendall
Läs mer
På jakt efter mening och sammanhang i skolan, arbetssättet som går under namnet Nytorpsmodellen har uppvisat slående resultat. På en skola i Stockholm gick man från att hälften av sjundeklassarna hade någon form av åtgärdsprogram till att samtliga elever två år senare gick ut nian med godkända betyg i alla ämnen. Ett kommun­övergripande team enligt modellen har sedan dess blivit en ­mycket framgångsrik verksamhet.

Boken är upplagd som en praktisk guide som steg för steg går ­igenom modellen och förklarar varför och hur. Elever med neuro­psykiatriska funktionsnedsättningar löper större risk att misslyckas i skolan och därför fokuserar författarna särskilt på denna grupp. Nytorpsmodellen kan användas av pedagoger för att tillsammans med elever kartlägga och lösa de skolsvårigheter som uppstår. Mentorer kan använda Nytorpsmodellen för att hjälpa elever att själva utveckla redskap för att klara de ökade kraven på egen ­planering och självständigt arbete. Den har även använts i arbetet med att hjälpa elever med problematisk skolfrånvaro tillbaka till en fungerande skolgång.
Genre Pedagogik
Format Bok
EAN 9789144119823
Publisher Studentlitteratur AB
Bindning Häftad
Språk Svenska
ISBN 9789144119823
Läromedel 0
Storlek 240
Författare Anna Borg Gunilla Carlsson Kendall
0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner