Tillbaka till toppen

Nordens ledande marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Summerdeals
Vänligheten

1 / 1

Vänligheten

75 kr
Detta är en roman att sträckläsa. MALIN KRUTMEIJER, SYDSVENSKAN En dag för några år sedan gick jag genom Norrtälje och plötsligt fick jag syn på den: vänligheten. En klargul, låst container. En höstmorgon 2018 står den bara där, i Norrtäljes
  • Allmän skönlitteratur
  • Bok
  • Pocket
  • Svenska
  • John Ajvide Lindqvist
Läs mer

Detta är en roman att sträckläsa. MALIN KRUTMEIJER, SYDSVENSKAN

En dag för några år sedan gick jag genom Norrtälje och plötsligt fick jag syn på den: vänligheten.

En klargul, låst container. En höstmorgon 2018 står den bara där, i Norrtäljes hamn. Ingen vet hur den har kommit dit. När den så småningom öppnas kommer dess innehåll att förvandla Norrtälje. Den vardagliga vänligheten börjar att vittra bort.

Under denna förändringens tid får vi följa sex personer runt 30 år som även de är stadda i omvandling. Max och Johan spelar minigolf och Pokémon Go och undrar när det verkliga livet ska börja. Siw och Anna går på gym för att bli av med sin övervikt. Marko och Maria flydde från Bosnien som små och har tillsynes lyckats väl i livet, men något gnager.

De arbetar som parkskötare, kassabiträde, äldrevårdare, bowlinghallsföreståndare, fondförvaltare och fotomodell. De är en omaka grupp vars inbördes relationer utvecklas och invecklas under berättelsens gång. Vänligheten är John Ajvide Lindqvists hittills mest ambitiösa genom­skärning av samtiden, i det mikrokosmos som heter Norrtälje. I slutändan handlar det om Vänligheten kontra Fasan.

Genre Allmän skönlitteratur
Format Bok
EAN 9789177752080
Publisher Ordfront Förlag
Bindning Pocket
Språk Svenska
ISBN 9789177752080
Läromedel 0
Storlek 715
Författare John Ajvide Lindqvist
0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner