Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

HDMI till SCART omvandlare

Fri frakt
-68%
HDMI till SCART omvandlare
HDMI till SCART omvandlare
HDMI till SCART omvandlare
HDMI till SCART omvandlare
HDMI till SCART omvandlare
HDMI till SCART omvandlare
HDMI till SCART omvandlare
HDMI till SCART omvandlare
189 kr
Rekommenderat pris: 599 kr
 • Lagerstatus: Finns i lager
  Beräknad leveranstid Snabb leverans
  1-3 arbetsdagar
  Fri frakt
 • Säljs och skickas av INF Company AB

Bevaka produktens pris

 • Fri frakt och gratis hemleverans
 • Se innehåll från en HDMI-källa på en äldre TV
 • Omvandlar HDMI/MHL till SCART-signaler (CVBS)
 • Stödjer standard-TV-formaten NTSC och PAL
 • Analog till digital signalomvandlare

Omvandlar HDMI uttag till analogt: Nu kan du titta på dina bilder och videon från HDMI-utrustade enheter som laptop eller Blu-Ray-spelare även på en äldre TV, VHS/VCR, projektor eller DVD-recorder. Adaptern omvandlar digitala HDMI- och MHL-signaler till analoga SCART-signaler (CVBS).

Portabel och användarvänlig: Den är lätt att ta med sig och enkelt att använda; endast plug-and-play, inga drivrutiner behövs.

Laddningsbar USB: Inklusive USB-kabel för att ladda via datorn eller med strömadapter. Konvertern stödjer standard-TV-formaten NTSC och PAL. Signalomvandlaren är kompatibel med HDMI 1.3b och äldre.

 

Specifikationer:

Ingång: 1 x HDMI
Utgång: 1 x SCART

Ingångsupplösning: 640x480@60Hz, 800x600@60Hz, 1024x768@60Hz, 1280x720@60Hz, 1280x1024@60Hz, 1360x768@60Hz, 1600x1200@60Hz, 1920x1080@60Hz, 576p/60Hz, 720p50/60Hz, 1080i50/60Hz, 1080p23.97/24/25/50/59.94/60Hz. 

Utgångsformat: PAL, NTSC

Mått: 88mm x 58mm x 26mm

 

Paketet inkluderar:

1 x HDMI till SCART Adapter

1 x USB laddningskabel (för anslutning till vägguttag behöver du även en nätadapter/ingår ej)

1 x Användarmanual

 

Vad gör en HDMI till SCART Konverter?
HDMI är idag ett av de mest använda gränssnitten för ljud- och bildöverföring; det erbjuder inte bara en hög upplösning för bild, film och ljud, utan också en snabb överföring. Men inte varje hushåll har en TV eller annan önskad skärm med HDMI-ingång. Det används fortfarande gamla TV och andra enheter med SCART-gränssnitt. Därför uppstår frågan: Kan jag göra min HDMI-enhet kompatibel för att använda exempelvis en gammal tv?

HDMI (High Definition Multimedia Interface) är ett gränssnitt som tillåter en helt och hållet digital överföring av ljud och bild till en skärm. Det betyder att både ljud- och videodata måste vara i digital form, så att en HDMI-kabel kan känna igen data och vidarebefordra den till andra enheter.

SCART (Syndicat av Constructeurs d'Appareils) är ett äldre gränssnitt som ofta användes i TV-apparater och videobandspelare. Den stora fördelen med SCART-gränssnittet var att det stödjer olika analoga överföringsvägar, till exempel kompositvideo, S-video eller RGB. Men SCART kan inte hantera digitala överföringsmetoder. I motsats till HDMI-gränssnittet överförs här endast analoga signaler, till exempel från videobandspelaren till teven. Båda signalerna - ljud och video - måste alltså vara tillgängliga i analog form.

För att SCART-ingången på en äldre skärm ska kunna bearbeta de digitala signalerna från en nyare enhet med HDMI-utgång måste dessa först konverteras till analoga signaler. För detta behöver du en så kallad HDMI till SCART omvandlare. På grund av inkompatibiliteten mellan analog och digital överföring är en "mekanisk" adapterkabel inte tillräcklig för att överföra video från HDMI till SCART, utan det krävs en enhet som omvandlar signalerna. (Med en vanlig kabel från HDMI till SCART är antingen kvalitetsförlusten stor eller så skulle överföringen inte fungera alls.)

Med hjälp av en Scart till hdmi-omvandlare kan dock samtliga digitala ljud- och videodata konverteras till analoga. Det är bara att ansluta båda enheterna till omvandlaren, så tar den hand om konverteringen av de inkommande digitala signalerna och matar ut analoga. Med en Scart till HDMI-omvandlare kan du bekvämt fortsätta använda sina gamla enheter!
 

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ: Adaptern konverterar inte åt båda hållen. Denna adapter omvandlar från HDMI till Scart, ej omvänt. I så fall behöver du en Scart ill HDMI omvandlare! Se t ex denna . 

3.0

Baserat på  6 recensioner

Visa fler recensioner (1)

Se även

Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.