Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Fällkniven S1x – Vildmarkskniv med blankt blad
Fällkniven S1x – Vildmarkskniv med blankt blad
Fällkniven S1x – Vildmarkskniv med blankt blad

1 / 3

Fällkniven S1x – Vildmarkskniv med blankt blad

2999 kr
Rejäl vildmarkskniv med CoS-stål 6 mm tjockt knivblad Greppvänligt Thermorun-handtag Zytel-slida för säker förvaring Stark vildmarkskniv av CoS-stål S1x är en snäppet starkare version av den omåttligt populära . Grundutförandet är dets
Läs mer
 • Rejäl vildmarkskniv med CoS-stål
 • 6 mm tjockt knivblad
 • Greppvänligt Thermorun-handtag
 • Zytel-slida för säker förvaring

Stark vildmarkskniv av CoS-stål

S1x är en snäppet starkare version av den omåttligt populära . Grundutförandet är detsamma och storleksmässigt skiljer de två knivarna sig inte särskilt mycket från varandra. Däremot är S1x drygt 100 gram tyngre, vilket beror på stålet.

Knivbladet i S1x är inte bara tjockare (6 mm istället för 5 mm), det är också tillverkat av laminerat koboltstål istället för VG10-stål. Detta gör knivbladet starkare samtidigt som det håller skärpan längre.

Stabil kniv med bra grepp

Ytterligare en sak som påverkar vikten i S1x är att knivbladet löper med full bredd genom hela skaftet. Detta gör att kniven klarar även de tuffaste uppgifterna i naturen, exempelvis vedklyvning, utan problem.

Handtaget är ergonomiskt utformat och tillverkat av Thermorun, ett material vi ofta stöter på i Fällknivens knivar. Förutom att ge ett grepp med utmärkt friktion är detta gummiliknande material mycket resistent mot kemikalier och andra yttre påfrestningar.

Parerstång och Zytel-slida

För att ge dig ännu bättre kontroll när du arbetar med kniven har S1x en parerstång som minskar risken att du slinter. Den kommer dessutom med en Zytel-slida för säker förvaring när du inte använder kniven.

Det är möjligt att uppdatera till en Zytel-slida med clips, perfekt om du hellre bär kniven i skärpet istället för i ryggsäcken.

För vem passar S1x?

Om du uppskattar grunden i S1, men vill ha en lite starkare kniv kan S1x vara ett bra alternativ. Här får du samma grundutförande som S1, fast ett lite tjockare knivblad av CoS-stål istället för VG10.

Utöver det är knivarna snarlika - båda har ett blankt knivblad, handtag av Thermorun och en konvex knivegg. Det som däremot kan vara bra att känna till är att S1x är drygt 100 gram tyngre än S1.

Om du vill ha svart knivblad kan du istället välja

Om Fällkniven

Fällkniven är ett familjeföretag som grundades 1984 i Norrbotten, där de huserar än idag. Idag är Fällkniven en av Sveriges främsta knivspecialister, trots att deras historia är betydligt kortare än både EKA och Morakniv.

Kvalitet och ett gediget hantverk är ledorden i produktionen där varje kniv utvecklas med kärlek. Tack vare sin stora passion för vildmarkslivet vet Fällkniven vad som krävs av en bra kniv. Alla knivar testas dessutom i samarbete med Luleå Tekniska Universitet.

Är du ute efter kvalitet vågar vi påstå att det inte finns något bättre alternativ än Fällkniven.

Fakta Fällkniven S1x

 • Stål: Lam. CoS
 • Hårdhet: 60
 • Egg: Konvex
 • Skaft: Thermorun
 • Slida: Zytel
 • Vikt: 290 gram
 • Totallängd: 249 mm
 • Bladlängd: 132 mm
 • Bladtjocklek: 6 mm

 

0
Bli den första att skriva en recension