Keramiskt skärpstål av hög kvalitet och bra tyngd. Passar särskilt bra för japanska knivar (exempelvis Global) och andra högkvalitetsknivar som har en kärna av hårt stål. Vanliga skärpstål är för mjuka i metallen och gör inte jobbet när du har en kva
Skärpstav i keramik för att räta ut eggen på di...
Keramiskt skärpstål av hög kvalitet och bra tyngd. Passar särskilt bra för japanska knivar (exempelvis Global) och andra högkvalitetsknivar som har en kärna av hårt stål. Vanliga skärpstål är för mjuka i metallen och gör inte jobbet när du har en kvalitetskniv med hårdare stål. Då behöver du ett skärpstål som är keramiskt (alternativt vanligt stål belagt med diamant). Iakttag alltid försiktighet när du använder skärpstålet, och se till att vinkeln mellan kniv och skärpstål hela tiden är konstant. Skärpstålet förbättrar den yttersta eggen på kniven och gör så den blir vass mellan användningarna. Professionella kockar använder skärpstål dagligen till sina knivar. Efter en tid så behöver dock kniven en ny grundslipning, och det gör du bäst med en våtslipsten. Längd inklusive handtag: 38 cm
Snabbfakta
Skärpstav i keramik för att räta ut eggen på di...