Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Orrefors Jernverk, Köksknivar, 3-Pack

-48%
418 kr
Rekommenderat pris: 799 kr
  • Lagerstatus: Finns i lager
    Beräknad leveranstid Snabb leverans
    1-3 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av Teknikproffset Nordic AB

Bevaka produktens pris

Ett mycket användbart och exklusivt knivset om tre knivar, japansk kockkniv, kockkniv och en tomatkniv. Knivarna har mycket bra skärpa och fungerar givetvis utmärkt att använda även till grönsaker, kött, fisk och annat.
Storlek: (bladen) japansk kockkniv 17,5 cm, kockkniv 20 cm, tomatkniv 12,5 cm. Slitstarkt material med både bra prestanda och vacker estetik. Knivarna ger dig ett perfekt resultat och är ett måste för den professionella hemmakocken!
Skillnaden mellan japanska och europeiska knivar
Det som gör just de japanska knivarna så unika är att stålet i dem generellt är hårdare vilket gör att man kan få dem extremt vassa utan att de nöts ner i samma takt som de Europeiska knivarna. Stålets hårdhet gör också att man kan slipa dem i en skarpare vinkel.
Tips: gör tomat-testet
Det så kallade "tomat-testet" går ut på att man håller den kniv man vill testa mellan tummen och pekfingret och drar den över tomatens skal utan att tillföra någon vikt (förutom knivens egen). Helst ska kniven också klara av att skära en bit ner i tomaten. Om den inte klarar av detta är det hög tid att antingen slipa eller köpa en ny kniv! Tänk på att det faktiskt är säkrare med en sylvass kniv än tvärtom, eftersom risken att slinta och skära sig då minskar.
Orrefors Jernverk kockkniv - en kniv av kvalitet
Antagligen är du van vid att kunna förvänta dig kvalitet när du handlar produkter från Orrefors. Det gäller givetvis även i det här fallet! Både den japanska kockkniven och den så kallade "vanliga" kockkniven är köksknivar av mycket god kvalitet! Skillnaderna kan du läsa om ovan, men gemensamt för dem är att de kommer kunna användas otaliga gånger under flera år framåt i tiden! Detta gör att du på sikt kan få ut mer av en högkvalitativ Orrefors kockkniv, jämfört med en kniv utav sämre kvalitet.
Egenskaper

Bra kvalitet med slitstarkt material
Används till grönsaker, bröd, kött och fisk m.m.
Snygg design
Mått blad: Japansk kockkniv 17,5 cm
Mått blad: Kockkniv 20 cm
Mått blad: Tomatkniv 12,5 cm
Levereras i snygg presentkartong

3.5

Baserat på  8 recensioner

Visa fler recensioner (3)

Se även

Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.