Att använda skärpstål är ett beprövat sätt att underhålla skärpan på knivar mellan sliptillfällena. Några drag på skärpstålet slipar snabbt bort de mycket små ojämnheter som oundvikligen uppstår under användning, vilket gör kniven omedelbart vassare.
Att använda skärpstål är ett beprövat sätt att underhålla skärpan på knivar mellan sliptillfällena. Några drag på skärpstålet slipar snabbt bort de mycket små ojämnheter som oundvikligen uppstår under användning, vilket gör kniven omedelbart vassare.Det här skärpstålet från Grit&Grain är beklätt med labbodlad diamant vilket gör dess yta extremt hård och därmed förbättrar effektiviteten jämfört med ett vanligt stål avsevärt. Ett oumbärligt redskap för både yrkesmän och hemmakockar med höga krav på utrustningen.
Skärpstålet är en utmärkt hjälp för att underhålla en knivsegg mellan användningarna. Det är dock inte att se som en ersättare till slipstenar. För att kontinuerligt hålla en god skärpa hos knivarna behöver de med jämna mellanrum slipas på sten. Perfekt för detta är den kombinerade våtslipstenen från Grit&Grain. Den har två olika sidor med olika höga slipvärden och är utmärkt för att slipa knivar till mycket hög skärpa.Produktmått skärpstål: 38,2x3,4x3,4 cm.