Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

PETZL GRIGRI +, PETZL GRIGRI PLUS
PETZL GRIGRI +, PETZL GRIGRI PLUS
PETZL GRIGRI +, PETZL GRIGRI PLUS
PETZL GRIGRI +, PETZL GRIGRI PLUS
PETZL GRIGRI +, PETZL GRIGRI PLUS

1 / 5

PETZL GRIGRI +, PETZL GRIGRI PLUS

1190 kr

-15%

Rek pris. 1400 kr
PETZL GRIGRI +Rek butikspris: 1400 krPetzl har sedan 1970-talet varit en av de ledande tillverkarna av klätterutrustning samt pannlampor och är väletablerade inom den professionella sektorn. (Grigri+ är en uppdaterad för
Läs mer

PETZL GRIGRI +

Rek butikspris: 1400 kr

Petzl har sedan 1970-talet varit en av de ledande tillverkarna av klätterutrustning samt pannlampor och är väletablerade inom den professionella sektorn. 

(Grigri+ är en uppdaterad förbättrad version av Petzels succéinnovation inom säkra repbromsar. För en tydligt beskrivning av exakta skillnader mellan Grigri och Grigri+ rekommenderar vi en snabbkoll på en youtube video.)

Repbromsen med anti-panik funktion som blivit ett signum inom säkra repbromsar!

Petzl Grigri + är en slitstark och extremt säker och lätthanterlig repbroms från Petzl som hjälper till att bromsa ett fall under klättringen både inomhus och utomhus. Bromsen har bla även en anti-panik funktion som stoppar firningen om användaren drar för hårt i handtaget vilket gjort den mycket omtyckt av allt från nybörjare till mer erfarna klättrare.

Hur används Grigri + ?
Grigri används med samma handrörelser som för klassiska system och hinkar precis som du har lärt dig: båda händerna på repet och du stoppar fallet genom att greppa repets bromssida. Grigri plus ger utmärkt kontroll vid firning: använd ena handen till att hålla repet och den andra för att låsa upp kammen. Designen gör den lätt att kontrollera med mjuk nedfirning.

Hur fungerar Ggrigri + ?
Repbromsen har assisterade bromsning. När du bromsar så ökar Grigri+ bromskraften genom att klämma åt repet. Om klättraren faller kommer repbromsen automatiskt utlösas och bromsa fallet. Ett ergonomiskt handtag låter dig släppa på bromsen efter den utlösts och sedan fira ner klättraren mjukt gradvis med jämn hastighet på ett sätt som känns lite som en auto-belay. Anti-panik funktion=stopp utlöses om användaren drar för hårt i handtaget och där i ligger en säkerhet.


Specifikation: 


 • Anti-panik funktion som utlöses om användaren drar för hårt i handtaget
 • Lätt att kontrollera med mjuk firning
 • Valbart läge beroende på om du ledklättrar eller kör med topprep
 • Låsbar
 • Gravyr så du ser hur du ska lägga repet
 • Kompatibel med rep mellan 8,5 till 11 mm, men optimal för 8,9 till 10,5 mm
 • Material sidoplattor: aluminium
 • Material Kam och frktionsplattor: rostfritt stål
 • Material handtag: förstärkt nylon
 • Vikt: 200 g
 • Certifierad: CE EN 15151, UIAA
0
Bli den första att skriva en recension