Tillbaka till toppen
Dansa min docka

1 / 1

Dansa min docka

Anna Jansson

Ingår i kampanjen: Fynda pocket!
59 kr
I januari 1967 flyter liket av en kvinna upp mellan isflaken i Svartån vid Örebro slott. Kvinnans namn var Mary Billbro och hon var tvångsintagen på sinnessjukhuset Västra Mark, en institution för "sinnesslöa, asociala och sexuellt opålitliga kvinno
  • Deckare, thrillers, spänning och skräck
  • Bok
  • Pocket
  • Svenska
  • Anna Jansson
Läs mer

I januari 1967 flyter liket av en kvinna upp mellan isflaken i Svartån vid Örebro slott. Kvinnans namn var Mary Billbro och hon var tvångsintagen på sinnessjukhuset Västra Mark, en institution för "sinnesslöa, asociala och sexuellt opålitliga kvinnor".

Drygt 50 år senare börjar hennes barnbarn Eva Kulitz släktforska. Hon är fast besluten att gå till botten med händelserna kring Marys död. Men Eva är utsatt för dödshot. Hon är handläggare på försäkringskassan, och några av dem som nekas sjukpenning begår självmord, vilket väcker vrede och protester.

Kriminalinspektör Kristoffer Bark vid Örebropolisen börjar utreda hoten Eva utsatts för. Hans grävande leder honom tillbaka till mitten av förra seklet. Till de fruktansvärda gärningar som en gång utfördes på Västra Mark, och en kvinnohistoria som sträcker sig över fyra generationer.

I Dansa min docka får vi äntligen återse Kristoffer Bark och hans brokiga team vid Örebropolisen, i en berättelse om vad myndigheter i olika tider har tagit sig rätten att göra mot de svagaste i samhället.

Upptäck mer inom Böcker
Genre Deckare, thrillers, spänning och skräck
Format Bok
EAN 9789113114330
Publisher Norstedts
Bindning Pocket
Språk Svenska
ISBN 9789113114330
Läromedel 0
Serie Bergslagens blå
Storlek 363
Författare Anna Jansson
0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner