Tillbaka till toppen
Dagens deals

Till kampanjen

Från Homo Sapiens till Homo Zappiens

1 / 1

Från Homo Sapiens till Homo Zappiens

Marina Olsson, Mats Olsson

161 kr
Idag ställs hotet från globaliseringen i centrum som navet allt kretsar kring och i allt snabbare takt. Utvecklingen beskrivs som oundviklig utanför vårt inflytande. Mats och Marina Olsson vill med sin bok Från Homo Sapiens till Homo Zappiens att vi
  • Diverse, Datalitteratur, Uppslagsböcker m.m., Säkerhet, Kultur övrigt, Samhällsvetenskap, Sociala frågor, Sociologi
  • Bok
  • Övrig
  • Svenska
  • Marina Olsson, Mats Olsson
Läs mer
Idag ställs hotet från globaliseringen i centrum som navet allt kretsar kring och i allt snabbare takt. Utvecklingen beskrivs som oundviklig utanför vårt inflytande.
Mats och Marina Olsson vill med sin bok Från Homo Sapiens till Homo Zappiens att vi ska stanna upp och höja blicken, granska oss själva i spegeln för att ifrågasätta den roll vi själva spelar i förändringen. I sitt arbete som omvärldsanalytiker har Mats Olsson funnit hur individen i västvärlden blivit allt mer extrem. Vi har på kort tid utvecklats till extrema individualister och många mätningar visar att svensken kommit längst. Detta väcker frågor kring vår välfärd. Vad står den för? Har den ett egenvärde vi till varje pris måste värna? Och vart tar det humanistiska perspektivet vägen, omtanken och respekten för andra? Borde vi inte se globaliseringen som en möjlighet och inte som ett hot? En angelägen och aktuell bok där författarna utmanar värderingar och gängse synsätt i det svenska samhället.
Genre Diverse Datalitteratur Uppslagsböcker m.m. Säkerhet Kultur övrigt Samhällsvetenskap Sociala frågor Sociologi
Format Bok
EAN 9789185421008
Publisher Krilon förlag
Bindning Övrig
Språk Svenska
ISBN 9789185421008
Läromedel 0
Storlek 171
Författare Marina Olsson Mats Olsson
0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner