Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Grävlingen

Fredrik P. Winter

Bok

Böcker - Fri frakt över 249 kr

69 kr
  • Beräknad leveranstid Snabb leverans
    5-9 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av Adlibris

Bevaka produktens pris

Ingår i kampanjen:

Böcker - Fri frakt över 249 kr
  • Deckare, thrillers, spänning och skräck
  • Bok
  • Pocket
  • Swedish
  • Fredrik P. Winter

Natten till den 6 november varje år bryter sig seriemördaren som kallas Grävlingen in genom källargolvet till sitt utvalda offers hus. Allt polisen finner på mordplatsen är jordrester och blodspåren där offrets kropp släpats ner i underjorden. Cecilia Wreede är polisen som sitter fast i den omöjliga utredningen och förgäves försöker lösa Grävlingens gåta.    

En morgon finner förläggaren Annika Granlund ett jordigt manuskript utanför kontorets dörr. Det verkar vara skrivet av författaren Jan Apelgren, känd för att ha skrivit två succédeckare, innan han försvann spårlöst. Manuset heter Jag är Grävlingen. Det är en slags makaber men välskriven biografi om en seriemördare som lever under marken.    

Annika, som kämpar med drömmen om barn och hus i ett krackelerande förhållande, ser en möjlighet att rädda förlaget som är på väg mot ruinens brant. Trots att de inledningsvis är motvilliga ser ledningen till slut inget annat alternativ än att ge ut manuset, trots att det är kontroversiellt. Snart blir Annika själv misstänkt för Grävlingens gärningar, och sakta men säkert glider hon ned i ett mörker hon trott sig ha överkommit som barn.    

Vem är Grävlingen? Vem är det som skrivit boken? Och vad är det egentligen som ruvar under jorden?  

Grävlingen är en psykologisk thriller med övernaturliga inslag, om hur det mänskliga psyket så lätt kan brista under pressen vi sätter på oss själva.

FREDRIK P WINTER har tidigare, under namnet Fredrik Person, skrivit ungdomsböcker. Han är också en av deltagarna i podcasten Fantastisk Podd om att skriva sci-fi, fantasy och skräck på svenska.

"Den som önskar sig en riktigt skrämmande rysare med extra allt, har hittat boken att grotta ner sig i. På riktigt. I thrillern Grävlingen har han [Fredrik P Winter] läsaren i sin hand från första sidan och släpper inte taget innan sista raden är läst till punkt. Fredrik P Winter har skrivit en thriller som håller" Ölandsbladet

"365 sidor av ren lycka! Bästa bok jag läst! En blandning mellan Twin Peaks och The Shining." Familjekedjan

"Grävlingen är Fredrik P. Winters debutroman och här utlovas psykologisk spänning, något som i allra högsta grad levereras. Mystiken och obehaget hänger som en tung, jordig filt över hela berättelsen och jag är fast nästan omgående. Fredrik P. Winter flirtar både med skräck och internationella seriemördarthrillers, men framförallt visar han sig besitta en riktigt vass berättartalang." Johanna Wistedt

 

Genre:
Deckare, thrillers, spänning och skräck
Format:
Bok
EAN:
9789177992783
Publisher:
Louise Bäckelin Förlag
Bindning:
Pocket
Språk:
Swedish
ISBN:
9789177992783
Läromedel:
0
Storlek:
364
Författare:
Fredrik P. Winter

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Liknande produkter

För tillfället är vår chat stängd. Skicka gärna ett mail istället, så återkommer vi så fort som möjligt. Vi försöker besvara samtliga frågor inom 24 timmar. Kontakta oss .