Tillbaka till toppen
Dagens deals

Bli medlem idag!

  • 48

    %

Plocka tång & strandväxter : recept och tillagning

1 / 1

Plocka tång & strandväxter : recept och tillagning

Karolina Martinson, Linnéa Sjögren

(2 recensioner)
129 kr

-48%

249 kr
Utsedd till årets Undervisningslitteratur i Årets svenska måltidslitteratur 2022. "... bör ha sin givna plats i hyllan hos alla som är intresserade av mat, miljö, hälsa och hav." Strömstads Tidning / Norra Bohuslän "Plocka tång & strandväxter fun
  • Kokböcker
  • Bok
  • Inbunden
  • Svenska
  • Karolina Martinson, Linnéa Sjögren
Läs mer

Utsedd till årets Undervisningslitteratur i Årets svenska måltidslitteratur 2022.

"... bör ha sin givna plats i hyllan hos alla som är intresserade av mat, miljö, hälsa och hav."
Strömstads Tidning / Norra Bohuslän

"Plocka tång & strandväxter fungerar både som väckarklocka för våra vatten och som tipsbok, där man lär sig när, var och hur man ska plocka och skörda tång - som ingång och ingrediens i mängder av olika rätter och smaksättare."
Gourmet

Linnéa Sjögren och Karolina Martinson är tångdykerskor och har under många år jobbat med att anordna kurser och plocka tång och strandväxter som de säljer till restauranger. Här delar de med sig av sina samlade kunskaper för att öka medvetenheten om det skafferi som finns lättillgängligt direkt under havsytan och längs strandkanterna.

Det är dags att ge tången sin självklara plats i vår matkultur. Med spännande smak, konsistens och skönhet är den en tillgång i både matlagning och bakning - och dessutom är tång både nyttigt och miljövänligt.

Ett 20-tal tångarter och ett 30-tal strandväxter presenteras med information om skördesäsong, näringsinnehåll och användningstips. Du får en grund för att själv kunna skörda både tång och strandväxter på ett hållbart sätt. Boken innehåller också grundläggande tekniker för att förvara, torka, lägga in och salta tång och cirka 70 recept på allt från tillbehör, som tångbröd, rörhinneolja och seaweedkimchi, till hela rätter som skrei i sockertång, tångtacos och pasta med musslor och havssallat.

"Men tångdykerskorna Linnéa Sjögren och Karolina Martinssons nyutkomna bok Plocka tång & strandväxter (Natur & Kultur) öppnar en helt ny värld."
SvD Perfect Guide

"I Plocka tång och strandväxter guidar Linnéa Sjögren och Karolina Martinson oss till en modern matupplevelse med allt vad stranden har att erbjuda."
Nya Rum

"I den här fina och inspirerande boken delar de [Karolina Martinson och Linnéa Sjögren] med sig av sina kunskaper för att få fler att upptäcka glädjen och nyttan med tång."
BTJ

Upptäck mer inom Böcker
Genre Kokböcker
Format Bok
EAN 9789127174290
Publisher Natur & Kultur Allmänlitteratur
Bindning Inbunden
Språk Svenska
ISBN 9789127174290
Läromedel 0
Storlek 204
Författare Karolina Martinson Linnéa Sjögren
G

Gson

För 19 dagar sedan

Mycket lärorik och kul

Ja, Jag rekommenderar den här produkten.

N

Nisse

För ett år sedan

Härlig, bok med fina illustrationer och varierande inehåll både lärande och brukande.

Ja, Jag rekommenderar den här produkten.