Tillbaka till toppen

Nordens ledande marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Summerdeals
Audio Pro A36 White (Par)
Audio Pro A36 White (Par)
Audio Pro A36 White (Par)
Audio Pro A36 White (Par)
Audio Pro A36 White (Par)
Audio Pro A36 White (Par)
Audio Pro A36 White (Par)

1 / 7

Audio Pro A36 White (Par)

(2 recensioner)
Ingår i kampanjen: Bästa deals
4 990 kr

-35%

7 686 kr
Audio Pro A36 tar över efter den kritikerrosade storsäljaren Addon T20, där man höjt ljudkvaliteten med förbättrade element och ett starkare förstärkeri. Numer finns även inbyggt Wifi, vilket öppnar nya vägar till streaming samt möjligheten att by
Läs mer

Audio Pro A36 tar över efter den kritikerrosade storsäljaren Addon T20, där man höjt ljudkvaliteten med förbättrade element och ett starkare förstärkeri. Numer finns även inbyggt Wifi, vilket öppnar nya vägar till streaming samt möjligheten att bygga multiroom. I miljöer där inget nätverk finns så kan man streama via Bluetooth 5.0 med aptX, exempelvis i sommarstugan. En ny och smart finess är HDMI-uttaget med ARC, vilket gör högtalarna som skapta för en platt-TV. Vill man ge mer liv i djupbasen så finns det en utgång för att bygga på med en subwoofer. 

  • Aktiv högtalare med förbättrad klass D-förstärkare på 2x75 Watt
  • Inbyggd Wifi med flera funktioner samt möjligheten till multiroom-utbyggnad
  • Bluetooth 5.0 med aptX
  • HDMI ARC gör att du kan styra volymen med TV-fjärrkontrollen
  • Lyxig fjärrkontroll fräst i ett stycke aluminium
  • Tonkontroller via appen
  • Fem snabbval för direktaccess till favoritspellistor, radiokanaler etc
  • Subwoofer-utgång

Svenska Audio Pro har tagit nästa steg
När högtalarexperten Audio Pro - med säte i Helsingborg - år 2008 utvecklade sina första lösningar för trådlöst ljud var målet att slippa kablarna, men att behålla HiFi-ljudet. Man lyckades mycket väl med sin Living-serie, men det var först fem år senare när Bluetooth-serien Addon lanserades som försäljningen tog fart på riktigt. Audio Pro och dess dåvarande ägare/grundare Stefan Pantzar - som var med när bolaget grundades år 1978 - insåg tidigt att det var trådlöst ljud som var framtiden. De senaste åren har utvecklingen för Audio Pro varit fantastisk, med en omsättningen som har tiofaldigats! År 2018 - lagom när man firade 40-års jubileum - så lanserade man flera Wifi-styrda högtalare med multiroom-funktion, bl.a den bastanta och kylskåps-liknande Drumfire, som man själva marknadsför som marknadens mest kraftfulla multiroom-högtalare.

Man fortsätter nu på den banan genom att plocka bort de omtyckta modellerna Addon T14 och Addon T20, och ersätta dem med A26 och A36. En detalj som man verkligen har snappat upp är att en högtalare även är en möbel som ska smälta in i inredningen. Vägen att få ett stort och levande ljud ur fysiskt mindre kabinett är svår. Audio Pro har ett världstäckande rykte sedan många år tillbaka med sin AceBass-teknik, som är ett starkt bevis på deras genuina kunskap. Exempelvis skrev magasinet Ljud&Bild i sitt test av föregångaren Addon T14 att "Audio Pro måste använt svart magi för att få sådant bastryck från så små högtalare".

Vidareutvecklad teknik som hörs
Stativmodellen A26 och golvhögtalaren A36 bräcker sina föregångare rätt rejält. Man har utrustat modellerna med förbättrade element, där bl.a baselementet har en ny upphängning för utökad slaglängd. Man nyttjar fortfarande ett klass D-förstärkeri för minimal värmeutveckling, men det är drygt 50 % starkare än föregångarnas. Kabinettets dimensioner är aningens större för utökad lådvolym, och designmässigt har de fått en snygg tyggrill med Audio Pro´s logga på. 
Både A26 och A36 är äkta stereohögtalare, alltså att man har två fysiska kabinett. Fördelen med detta - jämfört med en single-stereo högtalare - är att ljudbilden blir bredare och därmed öppnar upp sig då mer ljud fylls ut i hela rummet. Den inbyggda förstärkaren sitter i den vänstra högtalaren, som sedan sammanlänkas med den högra via en hederlig högtalarkabel. Så tänk på att den aktiva sidan skall alltså stå på vänster sida om platt-TV:n.

Inbyggt Wifi 
Den stora nyheten med modellerna är att Audio Pro spinner vidare med aktiva Wifi-högtalare, och utökar därmed sin högtalarserie. Med mobilen nära till hands kan du styra det mesta med högtalarens funktioner, men har du inte access till ett nätverk - exempelvis i en sommarstuga - så finns den senaste Bluetooth 5.0, och då kan man styra högtalarna via den medföljande fjärrkontrollen, som är läckert fräst i ett stycke aluminium. 
Det är speciellt via Wifi som du får ut det mesta i funktionsväg och möjligheter till streaming. Här har vi bl.a Spotify Connect, AirPlay, Tune-In, Tidal och Deezer. Dessutom är alla Audio Pro´s Wifi-högtalare kompatibla med varandra, så här finns en gyllene chans att bygga ut med ljud i hela hemmets. Allting styrs genom deras app, som finns att ladda ner gratis för både iOS och Android. 

HDMI ARC
Föregångarna hade dubbla optiska ingångar. På nya A26 och A36 har den ena optiska ingången tagits bort och ersatts med en HDMI med ARC. En HDMI-kabel blir därmed den perfeka bryggan mellan platt-TV:n och högtalarna. Har man inbyggda appar i smart-TV:n, som Netflix, YouTube, SVT Play m.m., så kommer ljudströmmen att skickas ut från TV:n och ner till högtalarna. En funktion som tillkommer är att man via HDMI ARC kan reglera högtalarnas volym via TV:ns fjärrkontroll. Dessutom finns det en Virtual Surround-funktion som är exklusiv för HDMI ARC. Denna justeras via appen och ger en utökad virtuell surroundupplevelse när man tittar på film. 
Sen finns det en hederlig analog kabelingång för 3.5mm, ifall man vill ansluta en MP3-spelare eller dylikt.

Mera djupbas?
Både A26 och A36 har en dedikeras subwoofer-utgång, vilket ger möjligheten att utöka anläggningen till ett mer fullblodigt 2.1 system. Audio Pro har egna basar som kan styras via Wifi, men vill man själv välja vilken bas som ska anslutas så är det ypperligt att ha en hederlig kabel-utgång för detta. 

E

Erik

För 3 månader sedan

Var ute efter ett par aktiva högtalare som skulle lyfta musikupplevelsen jämfört med min soundbar och sub som funkar utmärkt som tv-ljud men sämre till musik. Valet föll till slut på dessa golvhögtalare. Jag är ingen audiofil och har inte så mycket liknande att jämföra med. Men visst blev det ett stort lyft ljudmässigt vid lyssning av musik, jag streamar Spotify via wifi. Basen är tillräcklig, hade tänkt komplettera med en sub men avvaktar tills vidare. Jag gillar att de är nätta i storlek och därmed lättplacerade. De funkar bra även till TV:n. Återger tal bra tycker jag. Ljudbilden blir såklart också bredare jämfört med min soundbar. Det är möjligt att det blir mer biokänsla när man tex ser actionfilm om man även köper till en subwoofer, men än så länge har jag alltså inte saknat det. Negativt: jag hade problem med bluetooth-uppkopplingen med min mobil, den var inte särskilt stabil och kunde hacka, fast mobilen var i samma rum. Jag brydde mig dock inte om att felsöka det närmare eftersom det funkar utmärkt att streama via wifi. Så jag vet inte om det hade gått att åtgärda på ngt sätt.

Ja, Jag rekommenderar den här produkten.

M

Miguel

För ett år sedan

Modern och stilrena högtalare med bra ljud och bas.