Knivslip med 3 olika våtslipstenar från Grit&Grain. Här har man tagit fram en produkt som på ett otroligt enkelt sätt låter dig slipa dina knivar med hjälp av slipstenar. De olika slipnivåerna är 360, 600 och 800 grit.- Den blå stenen grovslipar- Den
Knivslip med 3 olika våtslipstenar från Grit&Grain. Här har man tagit fram en produkt som på ett otroligt enkelt sätt låter dig slipa dina knivar med hjälp av slipstenar. De olika slipnivåerna är 360, 600 och 800 grit.- Den blå stenen grovslipar- Den röda underhållsslipar- Den vita sätter den sista fina skärpanEn slö kniv bör först slipas med den blåa stenen följt av den röda och sist den vita. På så sätt slipar du den från grunden. Är kniven däremot relativt vass kan man underhållsslipa direkt på den röda stenen. Oavsett metod bör man avsluta slipningen på den vita stenen för att få maximal skärpa.
Så här slipar du dina knivar:
1.) Tillsätt lite vatten i behållaren och blöt stenarna.2.) Placera knivslipen på en stabil och plan yta.3.) Håll ett fast grepp om knivslipens handtag och placera knivbladet i något av de tre slipstenarna.4.) Dra kniven stadigt fram och tillbaka några gånger för att slipa.5.) Avsluta genom att slipa på den vita stenen.6.) Skölj och torka kniven torr.7.) Rengör knivslipen genom att skölja under rinnande vatten.