Tillbaka till toppen
Dagens deals

Till kampanjen

Racerförare för en dag
Racerförare för en dag

1 / 2

Racerförare för en dag

7 695 kr
Detta är en upplevelse från Live it. Körglädjen är på högsta nivå under denna dag av kunskap och framför allt riktigt mycket körning, allt under ledning av femfaldiga STCC-mästaren  Richard Göransson. Bli racerförare för en dag! Får du smak på d
  • Fri bytesrätt
  • Levereras i en elegant presentbox
Läs mer

Detta är en upplevelse från Live it.

Körglädjen är på högsta nivå under denna dag av kunskap och framför allt riktigt mycket körning, allt under ledning av femfaldiga STCC-mästaren  Richard Göransson. Bli racerförare för en dag! Får du smak på det behöver du kanske inte bli det bara för en dag…

Racerförare för en dag med STCC-mästare

Kör Formel Renault, racemodifierade Volvo C30 och starka gokart-bilar. I formelbilen blir G-krafterna påtagliga och upplevelsen maximal. Bli en fena på kurvteknik och hantera bilar som få haft möjligheten att köra.

På den mycket tekniska Gelleråsbanan i Karlskoga arrangeras Sveriges största banracingtävlingar - bland annat STCC och Road Racing. Banan är den mest använda i Norden och kör tävlingar av absolut högsta kvalitet. Hela upplevelsen leds dessutom av femfaldiga STCC-mästaren Richard Göransson vilket borgar för ett arrangemang av högsta kvalitet och en verklig upplevelse för den motorintresserade.

Dagen börjar med kaffe och smörgås samt en utförlig teoretisk genomgång av bland annat spårval, regler, teknik och säkerhet. Teorin är leds av professionella instruktörer med mycket lång erfarenhet. Efter kursen följer ombyte till racingutrustning och ett första träningspass ute på banan!

Kör formelbil (Formel Renault 2,0), go-kart och Volvo C30 specialbyggd för racing. Kombinationen ger en optimal utbildning i kurvteknik och hur en racingbil ska hanteras. Dagen ger förbättrade köregenskaper och låter dig upptäcka total körglädje på banan.

Formel Renault 2,0 har en 6-växlad sekventiell växellåda och en toppfart på 260 km/h. Bilen gör 0-100 på 2,7 sekunder. Kimi Räikkönen gick direkt från Formel Renault till Formel 1. Kanske är det här starten för din egen racingkarriär? Volvo C30-bilarna är ombyggda med FIA-klassad säkerhetsbur och har på banan en toppfart på 170 km/h. Motorer, växellådor, kopplingar och bromsar, allt är modifierat och anpassat för racing. Carolikartarna har 12 hk Honda-motorer och har på GelleråsRingen en toppfart på 80 km/h.

Under dagens serveras lunch och alla deltagare får med sig ett diplom med foto. Vinnarna belönas dessutom med prispokal.

  • Kursdel 1 av 3 som leder till egen Formelbil-licens
  • Provkör Formel Renault 2.0, 0-100 på 2,7sekunder!
  • Tävla i specialbyggda Volvo C30 och gokart
  • Teori och praktik i att hantera en riktig racingbil!

Snabbfakta

  • Fri bytesrätt
  • Levereras i en elegant presentbox

Identifikation

Tillverkarens artikelnummer 190459
0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner