Köp Nintendo Wii online

Här hittar du det mesta till för Nintendo Wii: allt från extra handkontroller och konsoler till praktiska bärväskor, specialdesignade för att transportera och skydda ditt Nintendo med stil.
Läs mer

Nintendo Wii - Information

Nintendo Wii revolutionerade spelmarknaden med sin innovativa kombination av handkontroller med rörelsesensorer – ett koncept som konkurrenterna försökte imitera utan att riktigt nå upp till samma nivå som föregångaren Nintendo. Tack vare Wii Remote Plus, Wii Nunchuck och en rad riktigt bra barn- och familjespel som drog maximal nytta av funktionerna, seglade Nintendo Wii upp som den mest populära spelkonsolen bland barnfamiljer.

För all del måste man inte vara barn eller förälder för att uppskatta klassiker som The Legend of Zelda: Twilight Princess, Super Mario Galaxy eller något av de många underhållande arkadspelen. Spelutbudet är komplett och mycket omfattande. Även om Nintendo sedan en tid tillbaka har en uppföljare på marknaden är Wii fortfarande ett starkt kort tack vare sina många fans och kontinuerliga tillökningar i utbudet.

Numera finns även en ny och ännu mer prisvärd version av Wii på marknaden: Wii Mini. Som namnet antyder är konsolen betydligt mindre än den redan blygsamt dimensionerade originalversionen. Wii Mini finns i rött och säljs i kombination med en uppsättning handkontroller och Mario Kart Wii. Även priset är värt att kallas Mini, vilket innebär att det kan vara en av de mest prisvärda spelkonsolerna på marknaden i dagsläget.

Nintendo Wii kompletteras av tjänsten WiiWare, där du kan ladda hem spel och appar direkt till konsolen. Här får du också tillgång till hundratals klassiska arkadspel som kan laddas hem och spelas med Wii:s Virtual Console-funktion. Andra funktioner är bland annat en webbläsare och möjligheten att kolla på strömmad film och TV-serier med Netflixprogrammet. Med andra ord är ditt Wii som ett enklare mediacentersystem.