Playstation VR

Playstation VR ger dig en fantastisk spelupplevelse

Det råder ingen tvekan om att VR (virtual reality) är en av de stora trenderna inom spelvärlden just nu. Vi är många som är nyfikna på den nya tekniken, som får varje spel att komma till liv på ett häpnadsväckande och fascinerande vis. Sony är snabba på bollen och har nyligen lanserat både pris och datum för sitt kommande VR-headset, Playstation VR. Beräknad månad för release är oktober i år så se till att i god tid säkra ditt exemplar av Playstation VR. Förbeställ det enkelt och smidigt till ett bra pris hos oss på CDON.COM. » Läs mer

 • PlayStation VR + Camera v2 + VR Worlds

  (Hårdvara)

  PlayStation®VR (Version 2 - CUH-zvr2) Upplev nya världar med PS VR, Vinnare av IF Gold Award för produktdesign, Tillgängligt nu – inklusive PlayStation VR Worlds och en PlayStation Camera. Live the game Med PlayStation VR får du kasta dig in i nya världar, befinna dig mitt i ett fantastiskt speluniversum och uppleva ett helt nytt sätt att spela. Drivs av PS4 PlayStation VR ä...

  2490 kr
  130 kr/mån
  Ord. pris 2990 kr

Playstation VR - Digitala Spel

Playstation VR kräver Playstation 4 konsol för att användas.

Playstation VR släpps i höst

Sonys konkurrent till Oculus Rift och HTC Vive har äntligen fått ett releasedatum. Playstation VR, som VR-hjälmen till Playstation 4 heter släpps i oktober runtom i hela världen. Hösten kan inte komma snabbare! Med Playstation VR kan du spela massvis av specialdesignade VR-spel där du själv sugs in i upplevelsen. Sony räknar med att drygt 50 titlar släpps innan året är slut.

Den har också ett Cinematic Mode där du kan spela alla dina Playstation 4-spel, och titta på film, i ett virtuellt rum. Playstation VR väger inte mer än 610 gram och känner av när du vrider och vänder på huvudet. För att använda hjälmen behövs även en Playstation Camera.

Läs mer från Eurogamer.se här

Hundratals spel under utveckling till Playstation VR

Att Playstation VR blir det häftigaste sättet att spela Playstation 4-spel på är ingen nyhet. Men med ny teknik krävs även bra spel. Tur då att massvis av spel är under utveckling till Playstation VR.

Sony har bekräftat att drygt 50 spel till Playstation VR kommer släppas innan året är slut. Bland annat Assassin’s Creed VR, Tumble VR och VR Worlds.

Utöver det så arbetar över 250 företag på spel till Playstation VR, bland annat så kommer Star Wars: Battlefront anpassas till VR. Massor av spel att utforska i den virtuella världen alltså.

Läs mer från Eurogamer.se här

Vad är VR?

Virtual reality brukar förkortas till VR. Begreppet står för att du med hjälp av tillbehör som till exempel ett headset (vilket innesluter ditt synfält och är kopplat till en dator eller mobil) på ett revolutionerade och innovativt sätt kan besöka och integrera med en digital värld där allt känns väldigt verklighetstroget. Konceptet är egentligen ingen nyhet, men tekniken bakom VR har under åren utvecklats och ser nu ut att på allvar kunna slå igenom och nå ut till de breda massorna.

Playstation VR, en spelupplevelse med fantastiskt grafik och 3D-ljud

Sonys VR-headset släpps till Playstation och har därför namngetts därefter. VR-headsetet har en 5,7 tums OLED-skärm med en upplösning på 1920 X 1080. Skärmen, som ger ett utökat synfält , har en låg risk för bildskuggor. Tack vare dess höga upplösningsfrekevens på 120 bilder per sekund, i kombination med kraften från Playstation 4, ger Playstation VR ett otroligt resultat i form av häpnadsväckande jämn grafik.

Dina vänner kan enkelt göra dig sällskap då Playstation VR skapar två bilduppsättningar, en som visas i ditt headset och en bilduppsättning på Tv:n så att andra kan följa med i ditt äventyr. Förbered dig också på en fantastisk ljudupplevelse – tack vare 3D-ljudtekniken hör du alla detaljer som händer ovanför dig, under dig och runt omkring dig, häpnadsväckande klart och tydligt när du spelar.

Playstation VR har ett antal vassa konkurrenter som till exempel Oculus Rift och Microsoft Hololens.

Playstation VR, ett VR-headset för maximal spelglädje

Sonys Playstation VR sticker ut vad gäller bland annat prisbilden. VR-headsetet är billigare än sina konkurrenter men du bör dock ha i åtanke att;

- Du även behöver köpa till Playstation Camera, ett tillbehör som inte ingår i Playstation VR. Här ligger prisbilden på runt 600 kronor i butik.
- Sonys VR-headset enbart är kompatibelt till Playstation 4

Det har redan lanserats en hel del speltitlar som Playstation VR kommer att erbjuda. Det futuristiska mechasportspelet ”Rigs” har hittills fått mycket bra kritik, och här satsar Sony på framtidssport i ett högt och härligt fartfyllt tempo.

Ett annat väldigt omtalat spel är skräckspelet ”Until Dawn: Rush of Blood” där skräcken konstant kommer att vara ”runt omkring oss” – både spännande och minst sagt läskigt… Sony har även tillkännagivit att de valt att samarbeta tillsamman med spelutgivaren EA och Lucasfilm för att göra en ny variant av Star Wars: Battlefront, för Playstation VR.