Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Lisas resa : året var 1976

Helena Mansén

Bok

95 kr
  • Beräknad leveranstid Snabb leverans
    5-9 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av Adlibris

Bevaka produktens pris

  • Diverse, Allmän skönlitteratur, Amerika
  • Bok
  • Pocket
  • Swedish
  • Helena Mansén
Våghalsighet är ett ord som inte existerar hos en äventyrslysten och sökande tonåring. Oförskräckt, nyfiken och full av tankar om livets stora frågor söker artonåriga Lisa någon slags bekräftelse. På vad vet hon knappt själv.
Hon är en ung svensk tjej på äventyr i USA. Året är 1976.
Hon har åkt till Chicago för att jobba medgalopphästar (OBS! ingen hästbok) men immigrationsmyndighetengenomskådar henne direkt. Det löser sig ändå. Med hjälp av sina nyfunna kontakter får hon möjlighet att söka politisk asyl. Vilket förstås inte hör till vanligheterna när man kommer från ett neutralt och fredligt land som Sverige.
Samtidigt vill hon se sig omkring, kanske jobbai soliga varma Kalifornien istället för gråa Chicago medan tankar om livet kommer över henne. Det börjar med Greyhoundbussar och en omväg till San Fransisco. Hon bestulen, liftar ensam genom halva USA, man misstänker att hon är inblandad i en narkotikahärva och immigrationschefen vill ha tag på henne.
Allt under en resa på tio dagar och elva nätter.
RECENSION:?Helena Mansén har tidigare skrivit om galopphästen Colorado och visserligen utspelas även denna bok i USA och nära galoppmiljön, men det är en helt annorlunda läsupplevelse.?......?...man får se boken som ett tidsdokument över en svunnen och oskuldsfull tid, när en artonåring fick lov att sluta skolan och åka iväg för att leta jobb, utan vare sig mobiltelefon eller internetkontakt med föräldrarna. Lisa utsätter sig också för många potentiellt farliga situationer, t.ex. när hon liftar och sover över hos okända personer. Boken passar gymnasieungdomar eller unga vuxna och riktar sig inte bara till hästintresserade.
? BTJ Häftepos 13110575, Camilla Appelgren.
Genre:
Diverse
Allmän skönlitteratur
Amerika
Format:
Bok
EAN:
9789198039016
Publisher:
Spritz Media HM
Bindning:
Pocket
Språk:
Swedish
ISBN:
9789198039016
Läromedel:
0
Storlek:
228
Författare:
Helena Mansén

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Liknande produkter

För tillfället är vår chat stängd. Skicka gärna ett mail istället, så återkommer vi så fort som möjligt. Vi försöker besvara samtliga frågor inom 24 timmar. Kontakta oss .