Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Produkten har lagts till i varukorgen
product image

Mitt liv som Björn

Till kassan

Se även

Mitt liv som Björn

(0)
Skriv en recension

Bok

Björn Weckström

321 kr
Tryggt köp

- Handla säkert på CDON. Läs mer

  • Beräknad leveranstid
    1-4 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av Adlibris
  • Konst, Memoarer & Biografier
  • Bok
  • Inbunden
  • Swedish
  • Björn Weckström

Skulptören och smyckesdesignern Björn Weckströms över 60 år långa karriär saknar motstycke: över 1 500 unika smycken, skulpturer och målningar, tiotals utställningar och föreläsningar runt om i världen. Hur blev han en av Finlands internationellt mest framgångsrika konstnärer, i vars händer såväl guld, silver, brons, marmor, glas som akryl tagit storartad, skulptural form?

I sin självbiografi berättar Björn Weckström om sina verk, hur de kommit till och deras mottagande samt om sin fascinerande karriär. Som konstnär har han gått sin egen väg och skapat verk som ofta varit före sin tid. För den stora publiken är han förmodligen mest känd för de guldsmycken han skapat för Lapponia och för silversmycket Planetoid Valley som prinsessan Leia bar i filmen Star Wars Episode IV: A New Hope (1977). En helt annan storleksklass representerar de stora bronsskulpturer föreställande människor som Weckström skapade i sin studio i Italien, inspirerad av antikens myter.

Björn Weckström inventerar sin resa öppet och med mild blick. Han minns också sina kollegor och vänner, bland annat Kaj Franck, Tapio Wirkkala, Aulis Blomstedt, Tove Jansson, Christer Kihlman, Okko Kamu och Aulis Sallinen. En särskild plats i berättelsen får kvinnorna i hans liv, och också kärleken till segling som väcktes redan i barndomen.  

Skulptören och smyckesdesignern Björn Weckström (f. 1935) gick ut Guldsmedsskolan 1956. Han grundade ett eget galleri i Helsingfors 1958 och arbetade som formgivare för Lapponia Jewelry 19632016. Weckströms verk finns i många museisamlingar, och han har varit domare i ett flertal internationella formgivningstävlingar för smycken. Han har tilldelats bl.a. Pro Finlandia-medaljen 1971, professors namn 1986 och Kaj Franck-priset 2013. Weckström bor och arbetar i Esbo och i Pietrasanta i Italien.     

Jag ville inte stå i kö. Jag ville revoltera. Jag ville göra något helt annat. En gång sade Alvar Aalto: Pitää aina lyödä häpnadilla. Det var precis det jag ville."

Genre:
Konst
Memoarer & Biografier
Format:
Bok
EAN:
9789522796431
Publisher:
Bazar Förlag
Bindning:
Inbunden
Språk:
Swedish
ISBN:
9789522796431
Läromedel:
0
Storlek:
300
Författare:
Björn Weckström

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.
>