Fri Frakt över 299 kr
Fri Frakt över 299 kr
Kundservice
Esent fikonkaktusolja, raffinerad, kallpressad, 20 ml

Esent fikonkaktusolja, raffinerad, kallpressad, 20 ml

300 kr

300 kr

Få kvar

Mån, 2 nov - ons, 4 nov

Hemleverans


Säker betalning

14-dagars öppet köp


Säljs och levereras av


Fler säljare att välja mellan

Från 300 kr

Produktbeskrivning

Fikonkaktusfröolja utvinns från raffinerade frön från fikonkaktusfrukten (Opuntia ficus-indica). Den har starka rynkbekämpande och återfuktande egenskaper och skyddar huden mot fotoåldrande. Det är en mycket billigare version av den utmärkta ekologiska oljan (finns även i vår butik).

Fikonkaktus är en växt från kaktusfamiljen, infödd i Mexiko och Centralamerika. Aztekerna ansåg den vara en helig växt. De första frukterna nådde Europa efter Columbus återvändande expeditioner (därav namnet "indisk fikon"). Växten anpassar sig lätt till olika jordförhållanden, vilket är anledningen till att den odlas i Nordafrika (Marocko).

Effekter.

Denna olja, som innehåller vitamin E och omega-6-syror, är en idealisk kosmetika för mogen hud. Den återfuktar huden intensivt och eliminerar effektivt rynkor. En märkbar åtstramningseffekt känns efter bara en användning. Den skiljer sig från sin dyrare motsvarighet i sin absorptionshastighet.

Tack vare sitt sterolinnehåll förhindrar den effektivt vattenförlust från huden. Den har även antiinflammatoriska och tonande egenskaper och stimulerar processer relaterade till regenerering och läkning av epidermis.

En unik egenskap hos fikonkaktusolja är dess förmåga att stärka hudens immunförsvar (immunstimulering).

Tack vare sitt höga innehåll av HSP-proteinaktiverande ämnen, fytosteroler och ytterligare zink stimulerar oljan hudens naturliga reparationsprocesser, vilket gör huden mer motståndskraftig mot yttre faktorer och mindre mottaglig för irritation och inflammation.

Användning.

Rekommenderad koncentration i kosmetiska formler: 5-99 %. Den rekommenderas främst för mogen, torr hud eller hud i behov av regenerering.
Den är utmärkt i produkter för de känsliga ögon-, läpp- och dekolletageområdena.

Kemisk information.

Gulgrönaktig olja med en karakteristisk doft. Dess sammansättning inkluderar:
- omättade fettsyror (Omega-6)
- fytosteroler
- vitaminer (inklusive vitamin E)

Information om ursprung.

Oljan kommer från grödor i Marocko och är inte utspädd eller berikad med ytterligare ingredienser.

Storlek

20ML

Vikt, kilo

0

Artikel.nr.

45d7e1b6-5ed6-51ad-8798-46dbbeb2ff02

Esent fikonkaktusolja, raffinerad, kallpressad, 20 ml

300 kr

300 kr

Få kvar

Mån, 2 nov - ons, 4 nov

Hemleverans


Säker betalning

14-dagars öppet köp


Säljs och levereras av


Fler säljare att välja mellan

Från 300 kr